Bir iki aktivite ben ekleyeyim önce..
Furkan bu ayyn 28inde 2 ya?yna giriyor.. son zamanlarda en çok tahta oyuncaklarla oynuyor. (ama telefondaki oyunlar en popülerleri tabi. onlary hariç tutuyorum..)
*bi saatimiz var rakam yerleri bo?altylarbiliyor. farkly renk ve ?ekillerde üç boyutlu olarak hazyrlanan rakamlar buralara yerle?tiriliyor. akreple yelkovan da hareket halinde. istedi?imiz rakama getirmesini söyledi?imizde onu da döndürüp getiriyo..
*uzun süredir kullandy?y bi levhasy var. üzerine lego gibi monte edilebilen küçük küpler. bu küplerin üzerinde de farkly sayylarda hayvanlar var. bazylarynda da rakamlar + - = i?aretleri falan var.. bu oyunca?y en sevdikleri arasynda. aslynda foto da ekleyebilsek iyi olurdu. bu oyunca?y özellikle tavsiye ediyorum. bize hediye gelmi?ti. çok maliyetli bir?ey de?il ama o?lum çok severek oynuyor onla..
* buara babasy da ara?tyrmy? ?u saymak için kullanylan küçük çubuklar vardyr ya renkli renkli onlardan almy?. (hani küçükken alyrdyk fasulyesi de var onlaryn). bir pet ?i?enin kapa?yny delerek ya da bir kartona delikler delip içinden atmasyny sa?lyyo. tek tek u?ra?yyo onlarla. bi süre oyalyyo i?te. özellikle renkeleri onlarla söylüyo..
* yine tahtadan halkalarymyz var.

buna benziyor. bunla da baya oynuyo..
*ben yaptym bi gün evdeki reklam magnetlerinden. önce üzerlerindeki bi kat ka?ydy çykaryp sayylary tek tek yazyp boyayyp kestim. bula?yk makinasynda oynardy hep. bir de bunlarla oynadyk.. ama ömürleri kysa sürdü. biriki oynayyp hemen buru?turup sa?a sola atty..
*kendiniz yapabilece?iniz bi aktivite daha yazayym. pepenin dergisinde vardy bu.. bi sayfaya üçgen kare daire dikdörtgen ?ekiller çizip içini boyayyn. ayny ?ekilleri ba?ka bir yere daha çizip kesin çnceki çizdi?iniz ka?yttaki yerlere yerle?tirmesini isteyin. bu da bi süre oyalar onu..
* facede çocu?umla neler yapabilirim diye bir sayfa var. orda çok güzel aktiviteler payla?yyolar. fikir verebilir sizlere de bir bakmanyzy tavsiye ederim..
mesela orda en çok merak etti?im ve yapmayy dü?ündü?üm aktivilerden biri ay kumu. yarym bardak bebe ya?yna 2 3 bardak un kary?tyryp kum gibi bi hissiyat veren bi kary?ym elde etmi?ler. içine ?ekil küplerini atyp çocu?un oynamasyny sa?lamy?lar.. ve çok ho?laryna gidiyomu? ben de en kysa sürede denemek istiyorum...
*bir de daha çok yaz günlerine uygun bi aktivite var. bir kap içine su doldurup içine plastik ?ekiller atyp eline de bir kevgir verip çocuktan sizin söyledi?iniz ?ekli çykarmasyny istemi?. bu da renkleri ve ?ekillri ö?retmek için güzel bir oyun olur diye dü?ünüyorum..
*parmak boyasy var arkada?lar kullananynyz var my?? ben de almak istiyorum ama nerden bulabilirim kyrtasiyelerde olur mu ki?? bunlarla el izi ayak izi vs. yapyp hatyra albümüne konulabilir.
ba?ka oyun ve oyuncaklar da aklyma geldikçe yazarym. ama siz de yazyn. benden ?imdilik bu kadar...