SSS SSS  Forumda Ara   Uye Ol Uye Ol  Giris Giris


SUSHI SEVERLERE TARIF..:)

 Cevap Yaz Cevap Yaz
Yazar
  Baslik Ara Baslik Ara  Topic Options Topic Options
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62494
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Baslik: SUSHI SEVERLERE TARIF..:)
    Gonderildi: 10-Mart-2014 Saat 17:21
  • Shake Maki (somon pirinç nori)
  • Kappa Maki (somon salatalyk nori)
  • Shake Nigiri (somon pirinç)
  • Philedelphia Roll (Amerikan usulü sushi, philedelphia peyniri, somon, pirinç, nori, salatalyk)
Gereken Malzemeler:
  • Sushi için özel pirinç (küçük taneli bir pirinç i?inizi görür)
  • Somon füme (bütçenizi a?yyorsa büyük marketlerde satylan dondurulmu? "sahte" yengeç etini de somon gibi dilimleyerek kullanabilirsiniz)
  • Salatalyk (tercihe göre avakado da olur)
  • Nori (siyah, yosunsu ka?ytlar, ne yazyk ki bunun alternatifi yok)
  • Philedelphia peyniri (kyvamly bir süzme koyun yo?urdu da ayny i?levi görebilir)
  • Soya sosu (acy sevenler için ayryca wasabi)
  • Pirinç sirkesi (yoksa tuz ve esmer ?eker kary?tyrylmy? beyaz üzüm sirkesi)
  • Zenfecil tur?usu (çok da ?art de?il, yan malzeme)
  • Bambu mat (norileri sarmak için kullanylyr, yoklu?u sizi daha fazla yoracaktyr)
4 çe?it su?i için ortak malzemenin hazyrlanmasy

Pirinç 5-6 defa özenle yykanyr ve yarym saat kadar suda bekletilir.
Pirinç Türk usulü (1'e 1 buçuk "altyn" oranyyla) kysyk ate?te, tuzsuz ve ya?syz olarak pi?irilir.


Hazyrlanan pilav geni? bir taba?a yayylyr ve so?uyana kadar bekletilir (yava? yava? so?umasy tercih edilir, so?utmak için "saç kurutma makinesi" kullanan arkada?lar, sonra pilavyn sertli?inden ?ikayet edebilir). Pilav so?uduktan sonra pirinç sirkesi (100 gr pirinç için yarym çay barda?y) pilava dökülür ve homojen olarak yayylarak iyice kary?tyrylyr.


Pilavymyz, 4 çe?it sushi için ana malzemedir.

Shake Maki
Nori bambu mata yerle?tirilir.
Sirkelenmi? pilav homojen olarak matyn üzerine yayylyr, elle ?ekil verilir.


Ynce kesilmi? somon dilimleri norinin üzerine yerle?tirilir.

Bambu mat katlanarak rulo elde edilir.


Rulo so?umasy için dolaba konulur ve 15 dk beklenir.
So?uyan rulo 6-8 parçaya, enlemesine kesilir ve servise hazyr hale getirilir (büyük ve geni? bir byçak kullanylmasy tavsiye edilir).

Kappa Maki
Somon yerine salatalyk koyularak ayny i?lemler uygulanyr.

Shake Nigiri
Pilav yumurta ?eklini alacak ?ekilde köfte gibi yo?urulur.


Kare veya dikdörtgen ?ekline kesilmi? somon dilimleri bu kary?ymyn üzerine yapy?tyrylyr.


Y?lem syrasynda hazyrlanacak sirke damlatylmy? bir kase su, pilavyn elinize yapy?masyny önleyecektir.

Philadelphia Roll
Bambu matyn üzerine bir jelatin serilir. Pilav jelatinin üzerine iyice yayylyr. Pilavyn üzerine ise nori yerle?tirilir (shake makinin ters i?lemi olarak dü?ünebiliriz).


Salatalyk dilimleri norinin üzerine ?ekildeki gibi yerle?tirilir ve aralaryndaki bo?luk Philadelphia peyniri ile doldurulur.


Kary?ym rulo ?eklinde sarylyr, jelatin çykarylyr.


Rulonun dy? kysmyna somon dilimleri yerle?tirilir.


Dolaba konularak bir süre bekletilir ve enlemesine kesilir (byça?yn keskin olmasy önemli bir detaydyr).



4 ce?it su?imiz böylece hazyr oldu. Hazyrlady?ymyz parçalary wasabi sosuna veya soya sosuna banarak yiyebilirsiniz. Yanynda da zencefil tur?usu gerçekten iyi gidiyor. Afiyet olsun :)

Evde su?i yapymynyn ikinci bölümüne buradan ula?abilirsiniz


Alperim o?lum benim,Zeynebim kyzym benim sizi çok seviyorum
siz benim ya?ama gücüm,sevincim,her?eyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62494
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 10-Mart-2014 Saat 17:21
ALINTIDIR..
Alperim o?lum benim,Zeynebim kyzym benim sizi çok seviyorum
siz benim ya?ama gücüm,sevincim,her?eyimsiniz..
Basa don
 Cevap Yaz Cevap Yaz
  Konuyu Paylas   

Foruma Atla Forum Izinleri Drop Down Menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.17
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.



GebelikveAnnelik.net uyelerimizin yapmis olduklari paylasimda ucuncu kisilerin telif hakki sahibi bulundugu her turlu paylasim (yazi, resim vb) materyallerinin kullanilmasi durumunda dogacak hukuki ve cezai sorumluluk paylasimi yapan uyeye ait olacaktir. Sozkonusu haksiz kullanim nedeniyle GebelikveAnnelik.net'in hicbir hukuki sorumlulugu bulunmamakta olup haksiz kullanim nedeniyle GebelikveAnnelik.net'in ucuncu kisilere odemek zorunda kalabilecegi her turlu tazminat ve idari/adli para cezalari GebelikveAnnelik.net kullanicilarina rucu edilecektir. Forumumuza uyelerimiz tarafindan eklenen tum paylasimin ticari kaydi gudulen, telif hakki ihlaline neden olabilecek materyaller olup olmadiklari en ust duzeyde incelenmektedir. Ancak her yazinin veya resim dosyasinin orijinal kaynagi tespit edilemediginden, bu iceriklerle ilgili gerekli duzenlemeleri bize ulasmaniz durumunda derhal gerceklestirebiliriz.

Gizlilik Sözleşmesi - Facebook - Twitter - Instagram - Pinterest - Google +